Magistrala de argint a culturii si patrimoniului romanesc

Posted: February 21, 2011 in Anirock, Ganduri nespuse, Povesti, Romania, Uncategorized
Tags: , , , , , , , ,

De ce “Magistrala de argint?” Nu ma intrebati… Am incercat sa inbin alene  poezia si  patrimoniul romanesc. Mai citeste cineva astazi? Cultura a ajuns bataia de joc a unor oameni ce scriu ca sa se afle in treaba…  Cartile sunt  Magistrala de argint a  Romaniei. De la Bacovia, Eminescu, Slavici, Rebreanu pana la Pruteanu, Paunescu, Cartarescu  etc. toate sunt adevarate valori

Cartea analoaga nu poate fi niciodata inlocuita de  internet. Placerea de a scrie si citii  pe hartie si de pe hartie este de nedescris. Romania a ajuns  consumatoare notorie de nonvalori asezonate  patetic cu  neputinta jurnalistilor.

Am reusit sa  ma retrag cel putin aparent din cursa unora spre  uciderea   monstrilor sacrii  din tara noastra, refuzand sa ma mai implic in proiecte fade. Tinerii din ziua de azi nu mai stiu  aprecieze  munca, doresc doar realizarea crancena,  abrupta si cat mai rapida.

Tara noastra a avut multe de genii  dar unul le intrece pe toate: Ion Luca Caragiale. Agilitatea cu care descria o lume de mult apusa reusind sa anticipeze viitorul e fascinat. Am uitat sa parcurgem “Magistrala de argint” fiind fascinati de lumea ireala si searbada internetului.

Cititul largeste orizinturi si deschide lumi de basm, sa nu il ucidem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s