Politicienii romani mai trebuie sa ia lectii de politica…

Posted: January 11, 2012 in Ganduri nespuse, Povesti, Rahat, Romania
Tags: , , , , , , , ,

   In  “Tratatul de administratie publica”, scris de domnul profesor Ion Alexandru se explica cu amanuntul ce insemna cu adevarat: politica, administratie publica si mai ales democratie.

Revolutia din 1989 a adus in fata romanilor o clasa politica ce lasa de dorit.  Democratia este puterea poporului, nu a unui singur om. In politica adevarata se spune ca  atunci cand se face abuz de putere: “puterea trebuie sa distruga puterea” La 2 decenii de la marea schisma ce a avut loc in Romania,  sistemul politic a ramas in secolul al-III-lea.

Recomandare mea ar fi ca cei mai sus mentionati sa mai treaca  prin salile de curs ale  facultatilor de Stiinte Politice, inainte de a mai iesi la rampa. Ar trebui sa ia niste lectii de cum se conduce o tara, Romania nu e un grajd, e o nestemata si trebuie tratata ca atare!

Comments
  1. Corvin says:

    Esti intr-o grava eroare: politica, democratia, si adminstratia publica sunt trei lucruri total diferite, care au insa un singur punct comun: puterea. Toate tintesc puterea, toate o vor, numai una insa o poate avea. Si aceea, puterea, este intotdeauna in mana politicului, in speta cel de la guvernare. Iar daca ai cumva senzatia ca un politican s-a facut om politic pentru ca are in cap binele poporului, esti intr-o alta mare eroare. Altfel cum s-ar explica faptul ca la noi mai intai intri in politica si apoi ajungi cineva, pe cand in statele civilizate, intai esti om realizat si abia apoi intri in politica?!

  2. E bine sa se stie ca Legea cu privire la patenta cuprinde 52 de genuri de activitati, dintre care 70 activeaza nemijlocit in comertul cu amanuntul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s