Anarhia blestemul omenirii

Posted: May 1, 2012 in Ganduri nespuse
Tags: , , , , , , ,

Omenirea a trecut prin sabie si foc, razboaie si  crime de neconceput lasandu-se dusa de valul anarhiei. In dictionar  definitia acestui cuvant este destul de clara:ANARHÍE s. f. Stare de dezorganizare, de dezordine, de haos, într-o țară, într-o instituție etc.; nesupunere, indisciplină a individului față de o colectivitate organizată. ♦ Stare a producției, proprie regimului capitalist, în care (din cauza proprietății private asupra mijloacelor de producție) activitatea de producție socială este neplanificată și nedirijată, ducând la crize periodice și la șomaj. – Dupăfr. anarchie (< gr.). Mii de oameni cred inca  in ipoteza ca a trai intr-o lume fara politica, ordine, disciplina si  legi inseamna a  atinge perfectiunea. Oare asa este?

Cei ce au cazut in razboaie, au murit in chinuri  au avut de ales? In ultima perioada s-a pus accent pe acest subiect si cred trebuie sa lamurim  si aceasta controversa. In sens larg anarhia inseamna: razvratire,  si convingerea ca toti  conducatorii sunt opresivi si de aceea trebuie eliminati.

V-ar placea sa traiti intr-o societate in care toti sa fie de capul lor? O tara, o institutie sau un grup fara absolut fara reguli? V-ati simtii in  siguranta intr-o Romanie  condusa de zicala: “Fiecare cu ce-l doare?”

Nu sunt contra principiilor anarhiste, uneori e nevoie sa mai  si atatci dar nu asa… A iesii in strada intr-p tara in care toti dau vina pe sistem pentru  tot raul  din lume; e moarte de om.

Anarhistii sustin ca justitia este naturala si ca nu sunt contra legilor, unii chiar cred in conducerea prin voluntariat; sa  fim seriosi: care ar fi prostul sa respecte legea daca nu e obligat sa o faca?

Nu am nimic cu persoanele ce cred in asta, dar  ii intreb: ati trai intr-o lume a dezordinii?

Comments
  1. anonymous says:

    Una dintre valorile cele mai apreciate de anarhişti este libertatea, ea fiind cadrul în care societatea se poate dezvolta şi creste fară restricţii. ………. Anarhiştii cred în demnitatea şi valoarea intrinsecă a fiecărui om, indiferent de rasă, sex, vârstă, orientare sexuală, etnie etc. Din aceasta cauză dominarea este indezirabilă şi atrage dupa sine inechilibre sociale.
    In mod clasic, statul este considerat principala formă de dominare, alături de acesta numărându-se capitalul şi religia. Statul prin legi şi prin birocraţie transformă omul în cetăţean, într-un număr dintr-o statistică, fiecare om cu un cod numeric personal, un supus, un înregistrat, un vot, un consumator, un angajat sau somer.
    ….. Una din principalele funcţii ale statului este legiferarea diferitelor activităţi şi regularizarea lor. Discursul statului se bazează în general pe această “sfinţenie” a legii şi pe imboldul de respectare a ei. …… Dreptatea nu se poate afla pe o foaie de hârtie scrisă de câţiva oameni. …..Compasiunea, sinceritatea, întrajutorarea, prietenia, înţelepciunea, toleranţa sau dragostea devin inutile în societatea de tip capitalist care se bazează pe competitivitate, minciună, furt, delapidare, şmecherie, monopol, distrugere şi profit….. Anarhismul propune o societate bazată pe libera asociere, abolirea statului şi a banilor. O societate în care omul să găseasca bucurie şi însemnătate în munca pe care o depune. O societate în care spiritul revoluţionar şi critic să triumfe şi să fie apreciat. O societate în care nu voi stăpâni şi nu mă voi lăsa stăpânit.
    Sursa: http://prosistemhaha.wordpress.com/2011/08/23/despre-anarhism/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s