Se iau: 3 cadre didactice, 200 de studenti si 3 autocare se asezoneaza cu tainele misterioase ale Geografiei si reteta este perfecta. Translvania inima Romaniei a fost invadata de curiozidatea dementa a 2 oo de geografi pregatiti pentrru orice dar nu si pentru ceea ce a urmat. Cuvintele sunt de prisos pentru a putea descrie vreodata impunatoarea maretie a reliefului transsilvaneam in particular si roamesc in general.
Traseul gandit strategic de domnul lector univeritar doctor Radu Pitigoi ar fi satisfacut cel mai exigent turist sau geograf. Am coborat din tren in Brasov si in 3 zile am trecut prin: Brasov, Sfantul Gheorghe, Miercurea Ciuc, Tusnad, Borsec, Toplita, Lacul Rosu. Cheile Bicazului, Praid, Filias, Corund (raiul ceramicii si unul dintre singurele locuri in care se gaseste ceramica neagra), Sovata si Sighisoara. Aceatea sunt doar cateva dintre locurile vazute in doar 3 zile.
In afara de peisajul ce intrecea orice imaginatie practica de specialitate ne-a oferit la fiecare pas bucuria de a cunoaste geomorfologia fiecarei unitati de relief in parte. Organizatorul practicii domnul Pitigoi a tinut pe jar 2oo de oameni care nu conteneau sa se intrebe: “cum?”, “cand?” sau ” de ce?” natura ne joaca feste in fiecare zi a vietii noastre.
Ceata lui Pitigoi( cum imi place sa le spun celor ce au participat la praxtica) a invadat inima tarii masurand cu sfiala maretia unor forme de relief cioplite de Romania in mii de etape geologice.
Ceata lui Pitigoi multumeste conducatorului pentru incursiunea facuta in centrul Romaniei. Multumim!